dinsdag 29 juni 2010

Dag 19 - 28 juni: Banff

Hier volgt het verslag van gisteren:

Vandaag stond een ritje met de Banff Gondola naar de top van Sulphurmountain op het programma. Maar het had 's nachts geregend en het was nog bewolkt. Dus na het onbijt eerst maar eens naar het information centre voor wat alternatieve info over Banff en omgeving.
We gingen eerst naar de Bow Falls. Deze waterval was nog geen 10 minuten rijden vanaf onze B&B. Het was niet echt spectaculair. Vlakbij de waterval ligt het chique Fairmont Hotel van Banff. Na een paar foto's reden we door naar de Cave and Basin historic site. Dit zijn de overblijfselen van de eerste warmwaterbron die hier ontdekt werd en de thermen/zwembaden er rond. De ontdekking van deze bron ligt aan de oorsprong van het Banff National Park. We volgden hier een interessante rondleiding van ongeveer 45 minuten. De wolken waren ondertussen grotendeels weggetrokken. Na een bezoek aan de grot waar het warme, naar zwavel ruikende water opborreld en een film over de ontdekking van de grot gingen we dan toch naar de gondel.
De gondelrit duurde nog geen 10 minuten. Boven aten we eerst onze picknick op en dan moesten we nog een stuk te voet over een lange houten trap naar de top van de berg. Hier hadden we weer een prachtig zicht (360 gr) op Banff en omgeving. We bleven een tweetal uren boven. De eekhoorns boven op de top waren talrijk, razendsnel en grappig. We zagen ook nog een gigantische marmot. Straf hoe groot dat beest was.
Rond 15u waren we terug beneden en na een tas koffie gingen we nog naar een uitkijkpunt. Hier zijn we een tijdje in de zon blijven zitten. Ik was best moe en had zin om gewoon eens op tijd terug te gaan naar onze B&B. Nelly en Andre en ik zijn een uurtje op ons bed gaan liggen en ons ma en pa zijn even het dorp ingegaan. Tegen 19u zijn we dan opnieuw gaan eten bij The Old Spaghetti Factory. Het was weer lekker. Ik heb gisterenavond nog het verslag van eergisteren gemaakt en nog wat foto's op de laptop gezet en tegen 22u30 zijn we gaan slapen.

Groeten

Jeroen en co

Geen opmerkingen:

Een reactie posten