maandag 28 juni 2010

Dag 18 - 27 juni: Banff

Na het ontbijt in onze B&B in Banff gingen we weer via de Bow Valley Parkway naar Lake Louise. We kwamen er rond 10u aan. Dit is weer een prachtig turkoois meer midden tussen de bergen. Aan het meer ligt ook het Fairmont hotel. Een groot en waarschijnlijk duur hotel. We hebben hier ook een wandeling gedaan. Het pad ging stevig bergop. Het was maar 1,8 km lang maar met een hoogteverschil van 100 m. Andre en ik gingen voorop en lieten de rest al snel een heel stuk achter ons. Toen we eenmaal boven waren hebben we nog een hoop foto's gemaakt want we hadden er een prachtig zicht op het meer en het hotel. Na een kwartier wachten waren ons pa en ma en Nelly nog altijd niet boven dus begonnen we al te vrezen dat zij rechtdoor waren gegaan waar wij rechts waren afgeslagen. Terwijl ik nochthans duidelijk gezegd had welke wandeling het was die we zouden doen. Dus Andre en ik terug naar beneden en daar wat rond gekeken maar geen ma en pa en Nelly te zien en op de parking aan de auto ook niet. Na nog even te wachten kwamen ze dan toch eindelijk beneden. Ze waren inderdaad rechtdoor gegaan ipv rechtsaf en toen ze sneeuw tegenkwamen begon de frank te vallen en zijn ze maar teruggedraaid.
Na Lake Louise zijn we naar Moraine Lake gereden. Dit meer ligt niet heel ver van Lake Louise. Het is ook een turkooise meer. Ook weer prachtig. Na de picknick hebben we hier een korte, gemakkelijke wandeling gedaan langs het meer.
Rond 15u30 zijn we doorgereden naar Johnston Canyon. Dit ligt langs de Bow Valley Parkway. Toen we bijna aan de canyon waren stonden er ineens een paar auto's van rangers langs de weg met flikkerende lichten. We reden verder en bleek dat er een grizzly beer iets verder stond. Dus dat was al onze 2e grizzly op 2 dagen (eigenlijk 4 als je de 2 jongen van gisteren meetelt)! We konden echter niet lang blijven stil staan om een fatsoenlijke foto te maken want de rangers stuurden iedereen onmiddelijk door. We draaiden nog eens terug maar een foto is niet gelukt.
Dan maar verder naar Johnston Canyon. Hier zijn er 2 watervallen: de lower en upper falls. De lower is ongeveer een halfuur wandelen en de upper nog een halfuur verder. Het ging redelijk bergop. Het was al 18u door toen terug bij de parking aankwamen. Om 18u30 waren we terug bij onze B&B in Banff. We zijn onmiddelijk gaan eten in the old spaghetti factory. We hebben nog wat voetbal gekeken en een pintje gedronken. Ik heb de foto's ook eindelijk eens op het net gezet en rond 23u30 lag ik dan eindelijk in mijn bed. Het was een vermoeiende dag.

Groeten,

Jeroen en co

1 opmerking:

  1. Hallo daar ginds in het verre Canada. Hebben zonet jullie foto's bekeken. Zeer mooi met dat goede weer. Nu hebben wij de Rocky's ook eens gezien zonder de gietende regen, mist en wolken.
    Profiteer nog van de laatste dagen ginds. Een veilige reis terug.
    Groeten aan de ganse kliek.
    Jeroen, tot volgende week op TC zeker

    BeantwoordenVerwijderen