zaterdag 26 juni 2010

Dag 17 - 26 juni: Jasper - Banff

Na het ontbijt namen we rond 9u15 afscheid van onze gastvrouw Marie. Vandaag ging onze trip verder naar Banff via de Icefields Parkway. Deze snelweg is is 230 km lang loopt dwars door Rocky Mountains van Jasper naar Lake Louis. Tot in Banff is het zelfs 290 km. Je zou denken dat we die afstand in een paar uur gedaan zouden hebben maar er is langs deze weg zoveel te zien dat we er van 9u30 tot bijna 19u over gedaan hebben om in Banff te komen. Het was prachtig weer vandaag dus dat was ook mooi meegenomen.
Gisteren hadden we al de Athabasca Falls gedaan dus konden we vandaag de eerste 30 km doorrijden. Langs deze weg zou er ook veel wild te zien moeten zijn. We stopten regelmatig bij de vele uitzichtpunten en maakten ook weer veel foto's. Deze weg is echt ADEMBENEMEND! Je ziet constant besneeuwde bergtoppen, turkooise meren, glestjers en heel veel sparren. Het valt echt niet te beschrijven wat we vandaag allemaal gezien hebben.
We maakten ook een stop bij de populaire gletsjer, de Columbia Icefield gletsjer. Deze gletsjer is al honderden meters teruggetrokken sinds het einde van de 19e eeuw. Je kan hier met een speciale bus tot op de gletsjer komen maar dat hebben we niet gedaan. We zijn tot aan de gletsjer gewandeld. Het was hier fris want er stond een strakke wind ondanks de zon. Rond 12u30 hebben we aan het infocenter van de gletsjer onze picknick opgegeten en tegen 13u30 zijn we terug vertrokken.
Het wild werkte vandaag niet echt mee. We zagen de 10e en 11e zwarte beer van de vakantie, ook weer van heel dichtbij. Ook een paar bighorn schapen en herten.
Rond 17u kwamen we aan in Lake Louise. Daar hebben we nog wat inkopen gedaan en even het info centre binnen geweest. Rond 17u30 gingen we dan verder naar Banff. We namen de alternatieve, tragere weg van Lake Louis naar Banff, de Bow Valley Parkway. We draaide deze weg op en meteen zagen we een aantal auto's stil staan. Wij dus ook daar naartoe en we zagen nog net een grizzlybeer met 2 jongen het bos ingaan. We hebben geen foto's maar we hebben er dus wel gezien. Het is niet van zelf sprekend om een grizzly te zien hier. Ze bleven in het bos zitten, we zagen ze nog net maar foto's maken lukte niet. Grizzly's zijn slimme en gevaarlijke beren volgens de mensen hier integenstelling tot de zwarte beren die ze eerder dom vinden maar je kan ook best niet te kortbij komen.
Rond 18u30 kwamen we dan uiteindelijk aan in Banff. In dit stadje ligt ook een Earls restaurant dus daar zijn we vanavond weer gaan eten. Het is nu 23u en we zitten nog wat te praten met onze gastheer Allen. Het zal niet lang meer duren voor we onder de wol gaan.

Groeten,

Jeroen en co

Geen opmerkingen:

Een reactie posten