zondag 11 juli 2010

Een overzichtje

Wij zijn ondertussen alweer 1,5 week terug in België. De eerste werkweek zit er ook al op. Het leven gaat weer zijn gewone gangetje.
Het was een fantastische vakantie. Veel gezien en veel gedaan op deze 3 weken. En dan hebben we nog belange na niet alles gezien. Dus misschien gaan we ooit nog wel een keer terug. We hebben nooit het gevoel gehad dat we overal voorbij vlogen.

Hier onder volgt een klein overzichtje van onze 3 weken in Canada.

Aantal gereden kilometers: 3227
Aantal gemaakte foto's (André, André en Jeroen): + 2000
Favoriete restaurants: Earls en The Old Spaghetti Factory

Wildlife:
Aantal zwarte beren: 11
Aantal Grizzly beren: 2 + 2 jongen
Aantal walvissen: 2 bultruggen
En de rest: elk, herten, bighorn schapen, ontelbaar veel eekhoorns, 1 vos, 1 coyote, bruinvissen, Amerikaanse zeearenden, zeehonden en zeeleeuwen.

Persoonlijke conclusie:

Meevallers:
- het weer
- prachtige, overweldigende natuur
- de supervriendelijke en behulpzame mensen
- 11 zwarte en 2 Grizzly beren gezien terwijl we op voorhand al blij waren geweest met 1 beer
- EINDELIJK walvissen gezien!!!!
- het reisgezelschap
- het lekkere eten en de hotels en bed & breakfasts

Tegenvallers:
- Maligne Lake voor het geld dat je ervoor betaalt
- Dat er boven op Whistler mountain nog zoveel sneeuw lag dat we er niet konden gaan wandelen en de gondelrit was toch behoorlijk prijzig
- geen orca's gezien in Telegraphe Cove
- De lange, slapeloze vluchten

En dan nog een grote opvallende vaststelling in vergelijking met de VS waar ik het al eens over had: ze houden zich er absoluut niet aan de aangegeven snelheid. De verklaring daarvoor kregen we van onze gastvrouw van de B&B in Whistler. Een aantal jaren geleden tijdens de gouverneursverkiezingen in de provincie British Columbia voerde 1 van de kandidaten campagne met als 1 van de punten: het afschaffen van flitscamera's. Die man is nu dus gouverneur en bij gevolg rijden ze bijna allemaal te hard met hun grote 4x4's. Ook de met bomen volgeladen vrachtwagens staken onze vlot voorbij.

Groeten,

Jeroen

1 opmerking:

  1. Bijna 4 jaar nadat jullie terug zijn gekomen en 6 weken voor wij gaan heb ik net met heel veel plezier je blog gelezen. Als ik zo zit te lezen kan ik bijna niet wachten tot het zover is. We doen bijna dezelfde route en gaan zeker nog dingen uit je verslag halen voor onze reis.
    Groetjes, Karin

    BeantwoordenVerwijderen